Zeci de artiști din stânga Prutului s-au alăturat campaniei „Vedetele dăruiesc românism”, inițiată de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” la începutul acestei luni. Cunoscuții Sergiu Voloc, Adriana Ochișanu, Anișoara Puică, Ion Rață (ex-Catharsis), Constantin Moscovici, Doina Sulac, Iurie Sadovnic, Mihai Ciobanu, Richky Ardezianu, Anastasia Lazariuc au acceptat propunerea de a oferi câte un obiect personal sau câte un produs al activității lor artistice, spre a fi scoase la licitație.

afis_licitatieScopul licitației este de a se strânge suficiente resurse financiare pentru organizarea în această vară a  unei „Școli de Cultură și Afirmare Românească”, de care vor beneficia 200 de tineri basarabeni. Fanii pot licita acum pentru CD-urile cu autograf ale îndrăgiților cântăreți, pentru tricoul lui Sergiu Voloc, casetofonul personal al Anastasiei Lazariuc sau cărțile oferite de Iurie Sadovnic. Licitația se desfășoară online, pe site-ul www. actiunea2012.ro până la data de 1 august 2014.

Campania de susținere a românismului în Basarabia capătă amploare de la o zi la alta: tot mai mulți artiști de pe ambele maluri ale Prutului se alătură iar prețul produselor de pe site crește continu. Până în prezent, aproape 100 de vedete au dăruit în mod simbolic românism, printre care îi amintim pe Cătălin Josan, Laura Lavric, Ion Paladi, Alexandru Lozanciuc, Tudor Gheorghe, Nicolae Botgros, Corina Țepeș, Doina Arseni. 

„Școlile de Cultură și Afirmare Românească reprezintă un proiect pe termen lung și foarte important pentru noi, întrucât ne-am propus să aducem cât mai mulți tineri basarabeni în locuri speciale din România. Deși ar trebui ca fiecare să aibă dreptul de a-și vizita țara, aceste școli reprezintă pentru mulți unica șansă de a experimenta acest lucru. Din acest motiv am apelat la sprijinul artiștilor, care spre bucuria noastră au fost foarte receptivi”, a declarat Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Până acum, Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a organizat zece ediții ale „Școlii de Cultură și Afirmare Românească”, la care au participat, în total, peste 1.000 de tineri etnici români din Republica Moldova. Banii rezultați în urma licitației vor fi investiți în desfășurarea urmatoarei ediții din această vară.

Licitează pentru donația vedetei tale favorite ACUM și AICI!