Testimoniale

Ce se spune despre noi

"Sunt sigur că pe drumurile pe care le-aţi făcut, oriunde în ţară, aţi întâlnit, pe ziduri, pe poduri, prin tunele sau prin gări, scrisă cu grafitti, de aceeaşi mână de om, o inscripţie…<<Basarabia e Romania>>…Am găsit-o peste tot, în toată ţara… În Bucureşti, în Cluj sau în Timişoara, pe A2 la ieşirea spre mare sau la Sinaia… Aş fi curios să-l cunosc pe cel care a împânzit ţara cu inscripţia lui… Îl cunoaşteţi? "

Dan Negru, Prezentator TV

"Avem condiţii net favorabile Unirii în prezent. Marşul tinerilor unionişti de la Chişinău arată că lucrurile s-au clarificat: există opţiunea Reîntregirii celor două state româneşti şi adversarii Unirii noastre "

Mircea Druc, Primul şef de guvern anti-comunist şi anti-sovietic de la Chişinău

"Cel  mai vizionat slogan, grafitti de pe şoselele şi clădirile României sună aşa: Basarabia e România "

Liviu Mihaiu, Jurnalist, fondator al postului Radio Guerrilla

"Muncim zi de zi să aducem Basarabia acasă "

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Membru al Casei Regale a României

"Ceea ce fac acești tineri din România și Basarabia este să lucreze la temelia unei conștiințe naționale care nu există sau, oricum, e precară. Aici în România, mult mai precară decât în Republica Moldova. Românii nu își cunosc istoria, nici nu-i interesează să o cunoască, și chiar cei care au o vagă idee se întreabă prostește de ce ne-ar interesa de Basarabia. Conștiința Națională este în primul rând sentimentul de solidaritate cu cei de un neam ca tine. (…) Marşurile pe care ei le fac nu au alt scop decât consolidarea unei conștiințe naționale și de o parte și de cealaltă a Prutului. Vor doar să fim conștienți de noi înșine și, cu vremea, poate și solidari "

Moise Guran, Jurnalist, analist economic

"Iubită soră Basarabie, îndrăznește - te iubim, te așteptăm. Dumnezeu să binecuvânteze România de la Nistru până la Tisa și de la Hotin și până la Mare "

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

"Cred că o astfel de manifestare se impune de la sine, oricât de pesimiști am fi, oricât ni s-ar părea că nu este un motiv favorabil. Se impune cel puțin pentru ca în conștiința neamului să marcăm astfel de momente, că există o astfel de problemă, că ea este vie și că fiecare părticică își poate aduce o contribuție la un viitor pe care nu avem cum să nu ni-l dorim, pe care nu avem dreptul să-l trădăm "

Constantin Degeratu, General(R) al Armatei Române, fost Șef al Marelui Stat Major
Layout Settings