O nouă ediție a Școlii de Cultură și Afirmare Românească va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie 2012 în localitatea Bisoca, județul Buzău. Pentru cea de-a șasea ediție a școlii vor fi selectați 50 de tineri români din Republica Moldova. 

Școala de Cultură și Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea și valorificarea potențialului tinerilor etnici români basarabeni prin prezentarea unor modele românești autentice, susținerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural și de proiect, de dezvoltare personală și profesională, precum și prin desfășurarea unor activități aplicative. Pentru a aplica la cea de-a șasea ediție a școlii, doritorii trebuie să completeze și să trimită formularul de participare (disponibil aici) până la data de 9 octombrie la adresa scoala@actiunea2012.ro. Persoanele selectate vor fi anunțate miercuri, 10 octombrie. Pentru a fi selectați, aplicanții trebuie să respecte următoarele condiții:

  • să nu mai fi participat la una din edițiile anterioare ale școlii de cultură și afirmare românească din România: București (4-6 noiembrie 2011), Sfântu Gheorghe (24-26 februarie 2012), Soroca (27-29 iulie), Bacău și Roman (5-7 august 2012), Constanța (21-23 septembrie 2012).
  • să fi participat la minim o activitate pentru promovarea unității românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
  • să aibă vârsta cuprinsă între 15- 24 de ani

Cheltuielile ce țin de cazare, masă și celelalte care au legătură cu buna desfășurare a evenimentului vor fi suportate de organizatori. La finalul evenimentului, participanții vor primi diplome de absolvire a cursurilor.