Sculeni - Ungheni Zelinschi

Sâmbătă, 6 iunie, un imens steag tricolor de 300 metri a unit simbolic Republica Moldova cu România, la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea Podurilor de flori din anii 1990.

"România n-a avut graniță la Prut", "Unire!", "Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!", "Chișinău și București – două inimi românești", "Basarabia e România" sunt câteva dintre mesajele scandate. Evenimentul a fost organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și este o avanpremieră pentru Podul uman care se va forma la Prut pe 11 iulie și la care sunt așteptați să participe toți cetățenii de pe ambele maluri ale râului. De asemenea, în cadrul evenimentului organizațiile unioniste au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au încins o horă în Piața Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza. Inițiativa a aparținut BUN - Blocului Unității Naționale. Sculeni - Ungheni