protest_ambasada-republicii-moldova                                                                                                                                         

Aşteptăm toţi bucureștenii la protestul organizat astăzi, 14 mai, ora 17:00, în fața ambasadei Republicii Moldova (Aleea Alexandru, nr. 40) pentru a-și exprima dezaprobarea față de abuzurile comise de autoritățile de la Chișinău împotriva cetățeanului român George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. George Simion a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova și expulzat fără nicio explicație din partea Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, cu numai trei zile înainte de desfășurarea la Chișinău a unei manifestații stradale pentru Unire.

,,Pe 16 mai, zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova și-au anunțat participarea la manifestația stradală organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Mișcarea Civică Tinerii Moldovei în Chișinău. Oare și asupra acestora vor fi luate măsuri abuzive? Oare și aceștia vor fi tratați de autorități ca niște infractori pentru că își vor exprima opțiunea, aceea că Unirea cu România este singura șansă a Republicii Moldova?”, a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Acțiunii 2012 din Chișinău.

Participanții la protestul din București, Tinerii Moldovei și reprezentanții Diasporei unioniste solicită instituțiilor responsabile din Republica Moldova revocarea de urgență a măsurii fără justificare legală luate împotriva lui George Simion. Totodată, societatea civilă cere autorităților României să inițieze demersuri pe lângă autoritățile de la Chișinău, care să reașeze pe făgașul normal relațiile dintre cele două state românești și să restabilească exercițiul normal al drepturilor unui cetățean român.

Evenimentul de pe facebook îl găsiți AICI! Dați SHARE pentru a spori vizibilitatea acțiunii! UNIREA FACE PUTEREA!