"Solidaritate cu Basarabia” este mesajul pe care îl vor transmite participanţii la o amplă manifestaţie care va avea loc în Bucureşti, duminică de la ora 14:00. Bucureştenii se vor întâlni pe Şoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marş pentru a cere Unirea cu Republica Moldova, văzută de organizatori ca singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut în actualul context geopolitic.

Participanţii vor fi vopsiţi pe obraz şi vor primi brăţări şi drapele în culorile comune celor două state: tricolorul albastru - galben - roşu. La finalul manifestaţiei va fi emis un apel către candidaţii la alegerile din luna noiembrie în care se cer acţiuni grabnice pentru Unire şi compatibilizarea sistemelor administrative.

,,Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spaţiul ex-sovietic. Singura şansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în România”, a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, organizatoarea manifestaţiei.

afis   Mai mulţi, mai uniţi, mai puternici! E al treilea an în care ieşim în luna octombrie în stradă. Prin aceste manifestaţii, prin campaniile de informare "BASARABIA e ROMÂNIA", prin strângerea de semnături şi multe alte acţiuni, am reuşit să punem subiectul pe agenda publică. Suntem din ce în ce mai mulţi, pentru că UNIREA face PUTEREA!

Sub semnul tricolorului Drapelul ambelor state româneşti este albastru - galben - roşu. De aceea, marşul de anul acesta are ca motiv central tricolorul, iar toţi participanţii vor primi panglici tricolore, vor fi vopsiţi pe faţă de către colege noastre de peste Prut sau vor flutura un steag: pentru Basarabia!

Vino şi tu! Indiferent de unde eşti: bucureştenii reprezintă marea masă a manifestanţilor, dar fără cei din teritoriu nu vom putea face să fie la fel de frumos.

Oamenii din judeţe pot să se organizeze prin intermediul evenimentului de pe Facebook sau pot contacta coordonatorii de filiale: http://actiunea2012.ro/filiale.

Cei din Republica Moldova care doresc să vină o pot face alături de Tinerii Moldovei, care au pregătit o excursie prin Bucureşti cu ocazia evenimentului: http://tinerii.md/mars-pentru-basarabia/. Promovare online Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/706449949423781/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mars_basarabia_12octombrie_unire_manifestatie Bannere de promovare, cu link către http://actiunea2012.ro/marsul-pentru-basarabia-12-octombrie-2014-bucuresti.html * orizontale: 970x90 / 728x90 / 468x60 * verticale: 160x600 / 120x600 / 120x240* p?trate: 300x250 / 250x250 / 200x200 VIDEO - Mesajul din Basarabia pentru români: