Duminică, 20 octombrie, începând cu ora 14:00, va avea loc cea mai mare manifestație stradală din România pentru Unirea cu Republica Moldova.

Punctul de început al marșului va fi Piața Victoriei, unde se află Guvernul României iar finalul va fi reprezentat de Palatul Parlamentului, locul unde luna aceasta va intra în dezbatere legea pentru apropierea celor două state românești, semnată de peste 117.000 de români.

timeline

Totodată, din solidaritate cu Republica Moldova,  vom ieși în stradă în semn de sprijin față de șantajul comercial la care aceasta este supusă de către Rusia.

,,Deportări, înfometări, crime și mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi așteptăm pe toți bucureștenii să vină la eveniment cu un steag național pentru a arăta că tricolorul ne unește pe toți”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Civice Acțiunea 2012, principalul organizator al ,,Marșului pentru Basarabia”.

Invităm alături la această manifestație pe toate persoanele și organizațiile care cred în dezideratul reîntregirii teritoriale:

Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate națională. Veniți în Piața Victoriei, pentru România, pentru UNIRE, cu un steag tricolor!

Toate detaliile manifestației și modalitățile de promovare se găsesc pe siteul www.basarabia-acasa.ro basarabia mars 20 octombrie