Afiș

Cu ocazia împlinirii a celor 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, filiala Platformei Civice “Acțiunea 2012 din Suceava organizează un concurs de oratorie sub genericul “Basarabia Pământ Românesc“, la care sunt invitați să participe toți elevii din județul Suceava.

Concursul de oratorie, care este dedicat în totalitate subiectului “Basarabia”, se va desfășura la data de 27 martie 2013 în incinta Colegiului Național Petru Rareș din Suceva, începând cu ora 12:00.

Evenimentul va consta în susținerea unui discurs scurt de către participanți în fața publicului prezent cu referire la subiectul “Basarabia”. Scopul evenimentului fiind unul informativ cu privire la importanța datei de 27 martie 1918 pentru poporul român.

Cele mai bune trei discursuri vor fi premiate de către un juriu format din cadre didactice:

Premiul I – 300 lei

Premiul II – 200 lei

Premiul III – 100 lei

Pentru a te înscrie la concurs trimite la adresa suceava@actiunea2012.ro răspunsul tău la întrebarea “Ce înseamnă pentru tine data de 27 martie 1918?”. Grăbește-te să aplici pentru că doar 20 de participanți vor avea șansa să fie selectați pentru finala concursului din 27 martie 2013.

De asemenea, la eveniment va lua parte atât reprezentanții presei, reprezentanții Muzeului de Istorie, reprezentanții Bibliotecii Bucovinei I. C. Sbiera cât și cadrele didactice împreună cu tinerii suceveni.

Vă așteptăm cu drag!