sala clasaPlatforma Unionistă Acțiunea 2012 a trimis invitații către toți parlamentarii români pentru a le solicita participarea la campania "Adoptă un liceu din Basarabia". Ea va avea loc la începutul lunii septembrie, atunci când instituțile de învățământ din Republica Moldova își încep activitatea. Această campanie reprezintă un semnal puternic adresat românilor de dincolo de Prut și va contribui la apropierea celor două state românești.

Implicarea în campanie ar demonstra faptul că parlamentarilor de la București le pasă de românii din cel de-al doilea stat românesc. Este extrem de important ca oamenii de acolo, în special tinerii, să vadă cine reprezintă România. Și ce ar fi mai reprezentativ, decât o acțiune cât de mică a oamenilor din fruntea statului român?

Solicităm parlamentarilor români crearea unei legături cu instituțiile de învățământ de peste Prut, începând prin participarea la deschiderea anului școlar și continând cu donații de carte și alte activități de susținere . Toate acestea vor fi stabilite de comun acord între coordonatorii  proiecului din partea Platformei Unioniste, liceele din Basarabia și parlamentarii români.

De asemenea, în cazul în care instituțiile de învățământ implicate în proiect vor avea nevoie de ajutor din partea statului român, să aibă un punct important de sprijin prin prisma influenței parlamentarilor români.

Campania “Adoptă un liceu din Basarabia” este un semnal care spune că ne pasă și că dorim un viitor comun al celor două state românești, viitor la care să contribuie și clasa politică de la București.