10511533_10202798313813983_5136098502442484695_o Tudor Gheorghe, Andreea Răducan, Cătălin Josan, Tudor Chirilă, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristian Țopescu și Maia Morgenstern sunt doar o parte dintre numele mari care s-au implicat în campania „Vedetele dăruiesc românism”, inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Peste 50 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului au acceptat să doneze câte un obiect personal, care ulterior să fie scos la licitație. Banii rezultați urmează a fi folosiți în organizarea unei „Școli de Cultură și Afirmare Românească” pentru 200 de tineri basarabeni. Toți cei care doresc să sprijine românismul în Basarabia pot licita pentru ceainicul Maiei Morgenstern, ia Mariei Cârneci, un sombrero de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1970 din Mexic, dăruit de Cristian Țopescu sau alte lucruri precum chitară, ploscă, icoane. Licitația se va desfășura online pe site-ul www.actiunea2012.ro, între 1 iulie și 1 august.

„Este o bucurie și în același timp o onoare pentru noi că nume mari ale scenei românești au ales să ne sprijine în această campanie, conștienizând necesitatea apropierii celor două state românești. Mulți sportivi și actori urmează să se alăture campanie, așa că ne așteptăm ca licitația să fie una de amploare”, a declarat George Simion, președinte executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

„Școala de Cultură și Afirmare Românească” are în vedere pregătirea, stimularea și valorificarea potențialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele românești autentice, susținerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural și de proiect, de dezvoltare personală și profesională, precum și prin desfășurarea unor activități aplicative. Platforma Unionistă a desfășurat până în prezent 10 astfel de școli, iar cu banii rezultați în urma licitaăiei urmează să o organizeze și pe următoarea.

Licitează AICI !