reuniunea jurnalistilor romania republica moldova basarabia

Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români și Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează, în perioada 23-25 ianuarie 2015, la București REUNIUNEA JURNALIȘTILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA. Evenimentul va aduce laolaltă 60 de jurnaliști din cele două state pentru a conlucra în vederea dezvoltării unui spațiu informațional comun, dominat de principiile etice ale jurnalismului modern.  

Temele acestei prime ediții vor fi: Republica Moldova și România: valori și interese comune; Presa culturală și spațiul informațional comun; Terminologie și informare în presa românească.

Vineri, 23 ianuarie, cei 30 de jurnaliști din Chișinău vor vizita mai multe redacții de știri din București, iar seara toți reprezentanții presei vor participa la o petrecere care le este dedicată. Sâmbătă și duminică, la Institutul Cultural Român, se vor desfășura dezbateri și ateliere specializate. Alături de jurnaliști cunoscuți, vor fi invitați să participe foști prim-miniștri și miniștri de externe din cele două state, precum și experți în spațiul românesc de pe cele două maluri de Prut. Formulare de înscriere la eveniment pentru jurnaliștii:

- din Republica Moldova

- din România