Zeci de tineri, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au inițiat astăzi, lângă Monumentul lui Ștefan cel Mare, o acțiune de protest pe marginea desfășurării concertulu organizat cu ocazia zilei de 9 mai.

Prin intermediul acestui protest, zeci de cetățeni, printre care și un tânăr care a întruchipat „moartea” cu panglica sovietică, care simbolizează așa zisul efect al victoriei asupra locuitorilor Republicii Moldova, și-au exprimat indignarea față de concertul organizat, de către Ambasada Rusiei, cu ocazia zilei de 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

De asemenea, participanții la protest au scandat lozinci anti-Rogozin „Rogozin - Călău de Război - Nistru '92”, au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova „Armata rusă afară” și au cerut ca 9 mai să fie instituită zi de doliu, în vederea comemorării tuturor victimelor celui de-Al doilea Război Mondial dar și a victimelor ocupației sovietice din Basarabia.

„Considerăm că ziua de 9 mai ar trebui să fie zi de doliu, în care să comemorăm strămoșii noștri care au căzut pe fronturi străine, fiind implicați împotriva propriei voințe într-un război străin. Dacă astăzi este zi de sărbătoare, atunci nu pentru noi, nu pentru Republica Moldova, care a avut doar de suferit în urma celui de-Al Doilea Război Mondial și în urma ocupației sovietice din Basarabia, care a adus foamete, deportări și oroare”, a declarat Nicu Gusan, membrul Platformei Civice Acțiunea 2012.

Click pentru mai multe poze aici.