Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 au organizat mai multe acțiuni de marcare a Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 ce au avut loc simultan la Pitești, Iași, București, Timișoara, Botoșani, Balș, Petroșani, Craiova și în alte orașe mari din România, și desigur în cea de-a doua capitală românească - Chișinău.

La 24 ianuarie, sute de tineri, membri și simpatizanţi ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au organizat flash mob-uri în mai multe orașe românești pentru a sărbători împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire, atunci când Alexandru I. Cuza a fost ales domn al Ţării Româneşti.

Astfel, voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012, prezenți în mai multe orașe cu drapele naţionale, bannere și cu banderole tricolore au încins hora unirii, au cântat imnul național și au scandat lozinci unioniste amintindu-le tuturor necesitatea reântregirii naționale prin unirea Republicii Moldova cu România.

De asemenea, participanții la flash mob-ul din București au semnalat faptul că monumentul-reper “Kilometrul-0″ din parcul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, pe care sunt notate toate zonele istorice românești, inclusiv Chișinăul și Cernăuți, este un monument cu o valoare istorică, dar, din păcate, dat uitării. La fel și tinerii din Chișinău au ales să organizeze flash mob-ul în Piaţa Unirii Principatelor pentru a atenționa încă o dată autoritățile locale privind starea deplorabilă în care se află spaţiul denumit “Piaţa Unirii Principatelor”.

Membrii Platformei Civice Acțiunea 2012 au fost prezenți în mai multe orașe românești cu bannere “Basarabia e România” și drapele imense unde au scandat lozinci unioniste și au încins tradiționala horă a unirii.

Pentru mai multe poze de la manifestațiile din 24 ianuarie click aici.