Platforma unionistă Acțiunea 2012 va participa la marșul de la Chișinău, organizat de Mișcarea civică Tinerii Moldovei sub genericul ,,Aici nu e Crimeea”. Ca parte activă a societății civile, Acțiunea 2012 îi îndeamnă pe toți cei care militează pentru unirea Basarabiei cu România să se alăture duminică, 6 aprilie, manifestației stradale desfășurate pentru a preveni repetarea în Republica Moldova a scenariului aplicat de ruși în Ucraina.

,,Strategia Rusiei privind transnistrizarea Republicii Moldova reprezintă un real pericol la adresa securității tuturor cetățenilor. Agresiunea militară rusească în Ucraina nu are precedent în istoria recentă a Europei și nu ar trebui tolerate intențiile de repetare a acestui scenariu și în Republica Moldova”, a precizat Vitalie Prisăcaru, coordonatorul organizației în Republica Moldova.

Pe aceeași cale, Platforma unionistă se raliază solicitărilor care vor fi făcute în cadrul marșului de la Chișinău: o poziție fermă a autorităților și a societății civile din Republica Moldova împotriva presiunilor Federației Ruse, protecție internațională pentru populația din întreg teritoriul Republicii Moldova și retragerea trupelor de ocupație rusești din regiunea transnistreană.

Marșul va începe la ora 14:00 și se va desfășura pe traseul Academia de Științe a Moldovei - bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - PMAN - Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.