Campania „Aducem Basarabia acasă” a găsit un larg ecou în rândul comunităților de români stabiliți în afara granițelor. Mai mulți români, stabiliți în Italia, au răspuns pozitiv la apelul voluntarilor Platformei Civice Acțiunea 2012 din diasporă și au stabilit să sprijine revenirea Basarabiei acasă prin inițierea unei campanii de colectare a semnăturilor de la românii din Italia.

Astfel, voluntara Platformei Civice Acțiunea 2012, Alina Ieremciuc, cu sprijinul doamnei Tatiana Ciobanu, coordonatorul Asociației „Dacia”, au anunțat pentru duminică, 19 mai, inițierea unei acțiuni de colectare a semnăturilor la Festa dei Popoli: Piazza S. Giovanni in Laterano – din Roma.
 
„Chiar dacă fizic suntem departe de casă, cu sufletul și cu gândul am fost mereu aproape de țară.”, a declarat Alina Ieremciuc, o tânără din Suceava ce-ți face studiile la una din universitățile din Italia. „și pentru că întodeauna mi-am dorit să fac ceva pentru România, am considerat că această inițiativă, pornită din popor, este una dintre cele mai minunate ocazii ca să fiu alături de Basarabia, care, pentru mine, întodeauna a însemnat România”, a mai adăugat Alina.
.
 
Voluntarii campaniei au reușit să adune peste 20 000 de semnături din cele 100 000 necesare pentru susținerea inițiativei legislative a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state românești, precum și aspecte referitoare la raportul cetățenilor Republicii Moldova în relația cu România. Toți doritorii de a se implica în cadrul campaniei se pot înscrie la adresa basarabia-acasa.ro