Cu prilejul împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Centrul European pentru Studii Etnice al Academiei Române și Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Consiliul Româno-American și Platforma Civică „Acțiunea 2012” organizează marţi, 27 martie 2012, ora 14.00 la Palatul Parlamentului dezbaterea cu tema: “Reunirea celor doua state românești, soluție europeană pentru înlăturarea consecinţelor Pactului Ribbentrop- Molotov și stabilizarea frontierei NATO și UE”.

La dezbatere participă parlamentari din R. Moldova și Romania, cercetători, istorici,  jurnaliști precum și reprezentanți ai societății civile cu preocupări legate de reunirea celor doua state românești. În cadrul manifestării, vor fi prezenți si membrii ai organizației „Seniorii Ligii Studenților” care vor invoca și momente istorice recente, importante, ale neamului românesc de pe cele doua maluri ale Prutului cum ar fi „Drumul Crucii” și crearea Consiliului Național al Reîntregirii.

Ca și contributie la necesara accelerare a procesului de reunire a celor doua state românești, Consiliul Național al Reîntregirii (CNR) va fi relansat ca platformă de dezbatere a problematicii reunirii românilor de pe cele doua maluri ale Prutului. Dezbaterea LIVE: