Platforma Civică “Acțiunea 2012” salută decizia Parlamentului de la Chișinău de a condamna crimele regimului comunist sovietic și de a interzice folosirea simbolurilor comuniste în scopuri politice. Apreciem acest act ca primă garanție și șansă a procesului de democratizare veritabilă, care va crea premisele construirii unei societăți civile conștiente de trecutul, dar și de viitorul său. Considerăm că următorul pas în direcția reabilitării adevărului istoric este unirea Republicii Moldova cu România. În acest scop, în sudul și în nordul republicii se vor desfășura acțiuni unioniste.

Duminică, 22 iulie, cu începere de la ora 11:00, va avea loc un marș unionist la Cahul având ca punct de plecare strada Ștefan cel Mare (intersecția cu strada Izvoarele) și ca punct terminus statuia lui Ioan Vodă, acolo unde vom arde simboluri ale regimului care a despărțit frate de frate. Manifestația este organizată de Consiliul Unirii, peste 100 de voluntari ai Acțiunii 2012 din București și Chișinău alăturându-se acțiunii.  

Pe 5 august, la Bălăi, filiala Platformei Civice “Acțiunea 2012” din localitate organizează cu începere de la ora 15:00 marșul cu titlul “Unirea face puterea” prin care va cere reunirea în cel mai scurt timp cu România, pentru a urma calea europeană a poporului nostru. Peste 500 de oameni și-au anunțat prezența la eveniment, dar primăria comunistă din Bălăi încearcă să împiedice desfășurarea marșului, refuzând pânș în prezent sș autorizeze manifestașia.  

Platforma Civică “Acțiunea 2012” 18 iulie 2012