10276473_781825758497173_1302945952_n

La invitația Platformei Unioniste “Acțiunea 2012”,  candidați de la toate formațiunile politice s-au întalnit ieri, 13 mai, la Clubul Țăranului pentru a discuta despre  reîntregirea națională. Dezbaterea „Alegerile Europarlamentare și cauza Basarabiei” s-a desfășurat începând cu ora 18:00 și au participat parlamentari, eurocandidați, istorici și reprezentanți ai mișcării unioniste.

Unul dintre principalele subiecte  abordate a fost “Pactul pentru Basarabia”, care reprezintă un angajament și un set se măsuri concrete în direcția reunirii cu Republica Moldova. Acest document a fost înaintat de către societatea civilă tuturor candidaților la Europarlamentare și este generat de creșterea interesului față de viitorul comun al celor două state românești. „Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile românilor să se responsabilizeze și să aducă în granițele naționale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privați de dreptul la Patria Mamă, bunăstare, securitate și identitate națională”, a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

La masa rotundă au fost prezenți principalii reprezentanți ai partidelor aflate în cursa pentru alegerile Europarlamentare: Cristian Preda (PMP), Mihaela Nicolau (Forța Civică), Gabriela Zoană (PSD), Aurelian Pavelescu (PNȚCD), Victor Ciumac (Noua Republică), Aurelian Mihai (independent), Florin Huidu (PDS), Adrian Popescu (PRM), Mihai Caradaică (PAS).