Platforma unionistă Acțiunea 2012 în colaborare cu grupul de inițiativă Ținerii Moldovei și în susținerea campaniei de informare a publicației Timpul-Vorbesc românește, sunt, deci, român!”-lansează miercuri, 5 martie 2014, campania de voluntariat pentru recensământul populației și locuințelor din Republică Moldova. Obiectivele campaniei ,,Vorbim românește, suntem romani” vizează informarea populației privind identitatea națională, respectarea metodologiei de colectare a datelor privind etnia și limbă vorbită, precum și obținerea unor rezultate corecte, pentru a asigură un viitor mai bun tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Pentru a preveni potențiale fraude în timpul consultării populației și pentru a evită repetarea experimentului de la recensământul organizat de guvernarea comunistă în 2004, când oamenilor le-a fost încălcat dreptul de a se declară ceea ce simțeau că sunt și de a afirmă clar denumirea limbii vorbite, sute de voluntari vor oferi sprijin populației la puncte de informare, atât în Chișinău, cât și în raioane.

Toți cei care doresc să se alăture campaniei pentru recensământul care va avea loc în perioadă 1-14 aprilie, o pot face înscriindu-se la adresă web http://romanism.ro/recensamint/  sau la numărul de telefon 0676933338. Implică-te, că să nu treacă istoria pe lângă tine! 

 

recensamant_moldova (1)