Campania „Aducem Basarabia acasă” a fost lansată și la Iași, iar mai mulți voluntari, membri ai Filialei din Iași a Platformei Civice Acțiunea 2012, vor amplasa un cort în zona centrală a orașului, unde se vor colecta semnăurile pentru aducerea Basarabiei acasă.

Ieșenii, de asemenea, vor putea să semneze și la punctul de colectare de la Galeriile D.I. Grumazescu de pe strada Lăpușneanu.

„Deși campania încă nu fusese lansată oficial și la Iași, peste 200 de ieșeni deja au semnat pentru susținerea aducerii Basarabiei acasă, mulți dintre ei ne contactau imediat cum aflau despre această inițiativă din presă sau  de pe rețelele de socializare. Scopul nostru este colectarea a cel puțin 5.000 de semnături ale ieșenilor și a cel puțin 100.000 de semnături la nivel de țară. Astfel, vom reuși să facem un pas fundamental în procesul revenirii Basarabiei acasă, realizarea căruia depinde direct de noi, de fiecare român în parte.” a declarat Cristi Sava, membrul Filialei din Iași a Platformei Civice Acțiunea 2012.

De asemenea, Victor Chirila, președintele Asociației Voluntarilor din Iași și membrii acesteia, s-au alăturat voluntarilor Platformei Civice Acțiunea 2012 și s-au arătat interesați să ajute la colectarea semnăturilor din orașul Iași.

În România, voluntarii campaniei au reușit să strângă deja peste 20.000 de semnături, din cele 100.000 de necesare pentru susținerea inițiativei legislative a cărei scop este să apropie cele două maluri de Prut și vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state românești, precum și aspecte referitoare la raportul cetățenilor Republicii Moldova în relația cu România.