Platforma Civică Acţiunea 2012 invită întreg electoratul să îşi exercite dreptul de vot la scrutinul parlamentar din 9 decembrie din România prin alegerea acelor candidaţi care au semnat Pactul pentru Basarabia.

ONG-urile unioniste recomandă un număr de 607 candidaţi de la toate partidele politice. În situaţia în care într-un anumit colegiu nu se regăseşte niciun posibil viitor parlamentar care să fi semnat pentru unirea Basarabiei cu România, Platforma Civică Acţiunea 2012 recomandă electorilor din acel colegiu să voteze unul dintre reprezentanţii minorităţilor care au avut timpul necesar să parcurgă documentul programatic şi s-au declarat clar în favoarea unităţii naţionale a România: Niculae Mircovici (Uniunea Bulgară din Banat – România), Iusein Ibrahim (Uniunea Democrată Turcă din România), Slavomir Gvozdenovici (Uniunea Sârbilor din România).

Lista completă a candidaţilor care au semnat Pactul pentru Basarabia poate fi accesată pe site-ul www.pactbasarabia.ro. Sortarea candidaţilor semnatari se poate face în funcţie de judeţ, partid sau colegiu.

,,Considerăm că singura cale de a avea oameni în Parlament care să reprezinte interesul naţional este exercitarea dreptului la vot. Cei 607 au garantat public că Unirea trebuie să fie o prioritate şi îi considerăm o opţiune mai bună decât absenteismul sau anularea votului. Vom avea grijă ca promisiunile făcute de ei să se transforme în fapte prin proiecte legislative favorabile aducerii acasă a românilor basarabeni”, a declarat co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012, Marius Lulea.

Pactul pentru Basarabia reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete, la nivel de asumare publică, legislativ, economic, educaţional şi instituţional, care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti. Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliţie de peste 30 de organizaţii nonguvernamentale care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma Civică Acţiunea 2012