În această dimineață au sosit în țară încă 50 de tineri basarabeni, la cea de-a zecea ediție a Școlii de Cultură și Afirmare Românească.  Aceasta se desfășoară la Călărași, unde reprezentanții noștri de fililă, în colaborare cu autoritățile locale s-au ocupat de organizare și de buna desfășurare a lucrurilor. Timp de trei zile oaspeții noștri vor avea parte de cursuri de sociologie, management și activism civic, ținute de lectori și experți în domeniu veniți de la București.

Deși obosiți după un drum lung, tinerii noștri profită de timpul petrecut în orașul de pe malul Dunării pentru a discuta teme privind identitatea națională  și modul cum aceasta trebuie abordată. Însuflețiți de întâlnirea cu frați de peste Prut, aceștia dezbat asupra problemelor existente în Basarabia, convinși fiind că Unirea este realizabilă și că reprezintă singura opțiune favorabilă.

Seara au sosit aici parlamentari și reprezentanți ai autorităților locale pentru a le ura un "Bun venit acasă!" românilor noștri din Basarabia. Indignați de clasa politică din Republica Moldova, participanții au ascultat cu interes discursurile politicienilor prezenți la eveniment, care privesc chestiunea Reunirii celor două state românești ca fiind următorul proiect național al României. 1167152_250743558441346_2045993962_o (1)

Încrezători în reușita demersurilor unioniste, tinerii noștri au încheiat această primă zi convinși fiind de faptul ca la recensământul ce urmează în Republica Moldova, tot mai mulți vor avea curajul să se declare români și vorbitori de limbă română.

Mâine urmează o nouă zi în plină de activități în spiritul românismului autentic !