Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, desfășoară campania de strângere de fonduri pentru Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Comrat, oraș din autonomia găgăuză a Republicii Moldova.

liceul-teoretic-mihai-eminescu-comrat

Instituția căreia nu i se dădea mari șanse de supraviețuire în anii ’90, atunci când găgăuzii au cerut autonomie față de Chișinău, are nevoie de suma de 14.000 de euro pentru înlocuirea sistemului învechit de încălzire termică a clădirii. În fiecare iarnă cei 200 de elevi care împart curtea cu Școala nr. 2, de limbă rusă, studiază în condiții greu de imaginat. Acțiunea 2012 a reușit să strângă până în prezent suma de 3.500 de euro, iar pentru restul de 10.500 de euro lansează un apel de solidaritate către cei dornici să-i ajute pe copiii care învață în limba română în regiunea de sud a Republicii Moldova. ,,În Găgăuzia funcționează numai două licee cu predare în limba română, două insule de românism. Fiecare cetățean poate contribui la viitorul acestor elevi curajoși, donând orice sumă de bani pentru îmbunătățirea condițiilor în care aceștia învață”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012. ,,Liceul românesc din Comrat are nevoie de lucrări serioase de modernizare. Să dăm o mână frățească de ajutor elevilor și cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în instituție, să contribuim prin fapta de azi la ziua de mâine a liceului!”, a îndemnat Anatol Ursu, reprezentant al Mișcării Civice Tinerii Moldovei. Toți cei care doresc să doneze bani pentru lucrările de încălzire termică în Liceul ,,Mihai Eminescu” din Comrat o pot face până pe data de 31 august, de Ziua Limbii Române, prin transfer bancar în contul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 sau al Mișcării Civice Tinerii Moldovei, cu mențiunea ,,Donație pentru liceul românesc din Comrat”, sau direct, la sediile asociațiilor.

Mai multe detalii despre modalitățile de plată puteți afla accesând linkurile http://actiunea2012.ro/doneaza-3 și http://tinerii.md/doneaza/.