Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 anunță organizarea mai multor excursii în perioada 20-21 mai și 1-2 iulie 2011, destinate tinerilor români de pe ambele maluri ale Prutului. Obiectivul acestei inițiative este de a familiariza tinerii cu patrimoniul cultural românesc și de a facilita și eficientiza comunicarea între cei care împărtășesc aceleași repere identitare (culturale, lingvistice, istorice și religioase).

Seria excursiilor este deschisă de Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, care în perioada 20-21 mai, desfășoară cea de-a 2 ediție a proiectului “Cunoaște Basarabia”, din cadrul campaniei “Adevărata Basarabie”. Prin intermediul unei excursii de două zile în șapte locații din Basarabia (Chișinău, Hîncu, Soroca, Saharna, Țîpova, Orheiul Vechi și Căpriana) organizatorii doresc să prezinte situația reală din această zonă unui grup de 30 de studenți români din dreapta Prutului. Plecarea este din Iași iar toate cheltuielile ajung la 100 de lei de persoană.

Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina organizează sâmbătă, 21 mai, o excursie gratuită de o zi, destinată tinerilor români din afara granițelor, care studiază în România. Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, Brașovul sau Mănăstirea Cheia sunt doar câteva din obiectivele pe care un grup de 30 de tineri, din ani terminali de liceu sau în primul an de facultate, vor avea ocazia să le viziteze.

Sub motto-ul ,,Apropie-te de Basarabia”, 50 de tineri români vor avea posibilitatea să cunoască realitatea actuală de pe malul stâng al Prutului, prin intermediul unei excursii în Basarabia, care se va desfășura în perioada 1-2 iulie 2011 și care va cuprinde incursiuni la Cahul, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Căpriana, Vadul lui Vodă și Chișinău. Plecarea este din Galați iar toate cheltuielile ajung la 70 de lei de persoană.

Excursiile se desfășoară sub egida Platformei Civice ACȚIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru idealul regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Cei interesați de a participa la aceste excursii sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon 0743 355150 sau la adresa de email contact@actiunea2012.ro.